مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
طیبه صابر
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
10 راه مقابله با فشارهای روانی
5-بالینی 1-اختلالات اضطرابی 4-راهکارهای درمان اختلال اضطراب10 راه مقابله با فشارهای روانی
ارسال شده در تاریخ: 17 آذر 1393

1- با صرف غذا آرامش بیابید: متخصصان ام. ای تی. طی پژوهش‌هایی به این نتیجه رسیده اند که مصرف کربوهیدرات‌ها باعث افزایش سروتونین در مغز انسان شده و تأثیر مثبتی بر خلق و خوی افراد گذاشته و در نتیجه تأثیر آرام‌بخشی بر کل بدن می‌گذارد. بهتر است که در روزهای پرتنش در چند وعده، غذای کم حجم و حاوی کربوهیدرات مصرف شود ولی در عین حال میزان کل کالری مورد نیاز را در وضع مناسبی ثابت نگه داریم.

2- از خود سه سوال بپرسید:

 1) آیا این موضوع مهم است؟

 2) آیا این جریان تغییر پذیر است؟

 3) آیا واکنش من در مقابل مسأله بجا و مناسب است؟

هر کسی می‌تواند با بهره وری از این روش و پرسیدن این سؤال‌ها از خود و پاسخ دادن به آن خود را آرام و محرک‌های تنش‌زا را از میان بردارد.

3-با دویدن از بار مشکلات‌تان بکاهید. حتی انجام فعالیت متعادل نظیر پیاده روی به مدت 30 دقیقه در روز به بهبودی وضع جسمانی و روحی شخص می‌انجامد.

4- دیدگاه‌های خودتان را بررسی کنید: اختصاص نیم ساعت از روز برای انجام کار لذت بخش باعث می‌شود که جان و نیروی تازه‌ای بگیرید مخصوصاً در ایام تعطیل کارهای روزمره را کنار بگذارید و سری به دوستان و خویشاوندان‌تان بزنید.

5- نفس‌های عمیق بکشید: کشیدن نفس عمیق به نحوی که ریه ها کاملاً پر شود و عمل رساندن اکسیژن به مغز سریع تر صورت گیرد به این منظور از راه بینی آهسته و عمیق نفس بکشید و حس کنید که این هوا و تمام بندبند وجودتان جریان می یابد سپس به مدت طولانی هوا را بیرون ندهید. ضمن انجام این کار هر چه هوا هست بیرون بیاید تا شکمتان تخت شده و آه بکشید.

6- خنده کنان تنش زدایی کنید. خنده ای که از ته دل باشد، ماهیچه ها را شل کرده، فشار خون را کاهش می دهد. هورمون تنش زا متوقف شده و دستگاه ایمنی را تقویت می نماید.

7- چای سبز فشار روحی را کاهش می دهد: قهوه، ادویه، کاکائو که سرشار از مواد پنهانی کافئینی هستند محرک‌هایی هستند که دستگاه عصبی را تحریک کرده و می‌توانند شما را نسبت به فشار روانی مستعدتر کنند. موقعی که به ماده محرک خفیفی نیازمندیم خوردن چای سبز بسیار مفید است.

8- هنگام فشار روانی، دست به استراحت بزنید.

9- عبادت کنید: به نظر پزشکان، آرام‌بخش‌ترین آیین مذهبی هنگامی است که هر روز صبح عبادت کنید و نماز بخوانید. عبادت و راز و نیاز با پروردگار تاثیر هورمون‌های ایجاد فشار روحی همچون آدرنالین و نورآدرنالین را در بدن تقلیل می‌دهد.

10- تمرینات آرام بخشی (relaxiation)انجام دهید. این تمرینات می‌تواند در کل عضلات بدن یا در برخی از عضلات صورت گیرد. روزی 15 الی 20 دقیقه را صرف انجام تمرینات سفت و شل نمودن عضلات بدن خود بکنید. این عمل را بهتر است از قسمت‌های پایین بدن یعنی نوک انگشتان پا شروع کرده و به قسمت‌های سر و گردن برسانید.

اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 2297