مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
مرضیه ذبیحی
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
آیا ارتباط جنسی پیش از ازدواج منجر به شناخت بهتر دو طرف از یکدیگر می شود؟
جهت ایجاد مطالب مدیریت سایت ـ امیر علیزاده رهور مطالب مرتبط با صفحه اول سایت ـ مدیریتآیا ارتباط جنسی پیش از ازدواج منجر به شناخت بهتر دو طرف از یکدیگر می شود؟
ارسال شده در تاریخ: 21 شهریور 1398

 

 

 

برای بیشتر افراد کسب اطلاعات واقعی از فرد مقابل در دوره ی آشنایی دغدغه و نگرانی جدی است. گاهی افراد تجربه‌ی ارتباط عاطفی و جنسی را روشی مناسب برای شناخت عمیق‌تر یکدیگر می‌دانند، چرا که معتقدند در رابطه عاطفی و جنسی افراد نقاب کمتری به چهره زده و راحت‌تر خود واقعی شان را ابراز می کنند. در این نوشته تمرکز ما بر تاثیر ارتباطات بدنی در دوره ی آشنایی است.

ارتباط جنسی با افزایش سطح هورمون اکسی‌توسین در بدن موجب احساس دلبستگی شده و باعث می شود دو پارتنر بعد از ارتباط جنسی احساس بسیار نزدیکی نسبت به یکدیگر داشته باشند. هورمون اکسی‌توسین همان هورمونی است که در شکل گیری پیوند عمیق میان مادر و نوزاد نقش مهم و نیرومندی ایفا می‌کند. پس تماس جنسی بیشتر برابر است با دلبستگی شدیدتر. تحقیقات نشان می دهد معمولا اکسی‌توسین در زنان بیش از مردان ترشح می شود، بنابراین پس از ارتباط جنسی، خانم ها دلبستگی بیشتری به پارتنرشان پیدا می کنند که معمولا به عاطفی بودن بیشتر آنها معروف است. هورمون مهم دیگری که بعد از تماس جنسی در بدن آزاد می شود واسوپرسین است که در تقویت پیوند و تعهد میان دوپارتنر نقش دارد.

با توجه به نقش هورمون ها در رابطه ی جنسی، می توان پیش بینی کرد که ارتباط جنسی پیش از ازدواج، موجب دلبستگی و تعهد زودرس شده و مانع درک و شناخت واقع بینانه دو پارتنر از یکدیگر می شود. ارتباطات بدنی با ایجاد تجربه احساسات لذت‌بخش و خاطرات مثبت ناشی از این تجربه، بر نقاط تاریک رابطه سرپوش گذاشته و یا به دست کم گرفتن نقاط‌ضعف ارتباطتان می‌انجامد.

گاهی بالعکس، عدم آمادگی فرد برای ارتباط بدنی و تجربه زودهنگام آن موجب تجربه تنش و احساسات منفی شده که خاطره ناخوشایند ناشی از آن می تواند بر جنبه های مثبت رابطه سایه بیفکند. به طور کلی رابطه بدنی و جنسی عمیق ترین بخش یک رابطه صمیمی است. در ابتدا لازم است شناخت و صمیمیت در طول زمان حاصل شود، تعهد به میدان بیاید و در نهایت رابطه جنسی تجربه شود.

گاهی افراد نگران عدم سازگاری و تفاوت در تمایلات جنسی هستند و به منظور شناخت عملکرد جنسی یکدیگر  وارد ارتباط جنسی می شوند. در نظر داشته باشید همانطور که سبک رفتاری افراد پیش از ازدواج و پس از ازدواج می تواند بسیار متفاوت باشد، نحوه ارتباط جنسی نیز می تواند پس از ازدواج تحت تاثیر عوامل مختلف بهتر یا بدتر و یا به اصطلاحی واقعی تر شود.

تفاوت و شباهت در تمایلات جنسی لزوما تاییدکننده و ردکننده ازدواج دو فرد نیست. همینطور چنین ناسازگاری هایی به کمک مشاوره پیش از ازدواج قابل شناسایی و نگرانی هایی در اینباره نیازمند بررسی بیشتر توسط یک متخصص است.

فاطمه امیری
کارشناسی ارشد مشاوره خانواده

تاریخ آخرین ویرایش: 23 شهریور 1398 - 13:39:36
اقدام کننده: شیما خمسه
تعداد مشاهده: 1211