یکی ازمعیارهای مهم بررسی میزان خوشبختی همسران، رضایتمندی آنها از روابط جنسی به شمار میآید. بسیاری از پژوهشگران معتقدند اگر زن و شوهر بتوانند از نظر جنسی همدیگر را ارضا کنند، قادرند بسیاری از تنشهای زندگیشان را مدیریت کنند.
در مقابل اگر روابط جنسی آنها رضایت بخش نباشد گاهی حتی مشکلات کوچک زندگیشان نیز به بحرانهایی بزرگ تبدیل میشود.
رابطهی جنسی مانند دیگر ارتباطات میان همسران، با آسیبپذیری روبروست. این آسیبپذیری در سالهای نخست زندگی مشترک بیشتر نمود پیدا میکند؛
زیرا احتمال وقوع ناسازگاری و اختلافهای زناشویی در سالهای نخست پس از ازدواج بالاست چنانچه آمارهای طلاق نیز مؤید همین موضوع است. از میان آمارهای طلاق، 60 درصد به همسرانی اختصاص دارد که در زمینهی مسائل جنسی با یکدیگر مشکل دارند.
در روابط جنسی، تفاوت در سلیقهی زن و شوهر و نارضایتی از میزان محبتی که دریافت میکنند، شایعترین و مشکلسازترین مسأله است. بیش از نیمی از همسران نیز مشکلاتی پیرامون گفتوگوی راحت در مورد مسائل جنسی دارند.
از این رو فراگیری آموزشها و مهارتهای لازم در این زمینه برای همسران جوان لازم و ضروری به نظر میرسد. مسائل جنسی نیز مانند سایر موضوعات و ارتباطات نیازمند کسب مهارت و آموزش است.
بنابراین زن و مرد جوان باید در ابتدای ازدواج و به ویژه در دوران عقد دربارهی مسائل جنسی از جمله تفاوتهای جنسی میان زن و مرد یا بیان خواستهها و انتظارات هر یک از این رابطه، با یکدیگر به گفتوگو بنشینند، دربارهی آن برنامهریزی کنند و مهارتهای لازم را به دست آورند تا از بروز بسیاری از نارضایتیها و تعارضات در زندگی مشترک جلوگیری کنند.
|