مدیریت احساسات وهیجانات
از خود و زندگی بیشتر بدانیم: «کارگاه آموزشی شناخت و مدیریت هیجانات»
لحظه به لحظه ، درون ما، اتفاقاتی می افتد، که آن را حس می کنیم، اما از ماهیتش آگاه نیستیم!!
زمانی که خسته ایم ، کسل و بی حوصله ایم، ناراحتیم و دلگیر، چه چیزهایی در ما جریان دارد؟
وقتی شادابیم و سرخوشی ام ، چه چیزی را درون خود تجربه می کنیم؟
به این فکر کرده اید: وقتی بطور ناگهانی واکنشی نشان میدهید یا رفتاری بروز می دهید چه چیزی شما را به پیش می برد؟
واقعیت این است چه زمان هایی که پرانرژی هستیم و کارهای مفید زیادی انجام می دهیم و چه زمان هایی که با بی رغبتی در سکوت و سکون به سر می بریم و از افراد و موقعیت ها دوری می کنیم،
چیزی درون ما جریان دارند ، چیزی مانند جریان «خون» مهم و حیاتی اما ناپیدا
ما نام آن را «احساسات و هیجانات» می گذاریم. احساسات زیرپوست وجودمان جریان دارند و زندگی می کنند اگر نتوانیم آن ها را مدیریت کنیم، آن ها ما را مدیریت می کنند!!
زندگی بسیار دشوار و ناخوشایند خواهد شد اگر هیجانات ،کنترل ما را در دست گیرند در این صورت مانند فرد بی اختیاری هستیم که با موجی از هیجانات به پیش می رود یا از فعالیت باز می ایستد.
تصور کنید موقعیت هایی را که از خشم به خود می پیچید و همچون آتش فشانی کنترل ناپذیر شده اید!
یا زمان هایی که از غمگینی به گوشه ای پناه برده اید و تمام کارهای خود را متوقف ساخته اید.
یا موقعیت ها و افرادی که برای شما اضطراب زا هستند و باعث می شوند، کارهایی که برایتان مفید اند را انجام ندهید یا به تاخیر بیندازید.
پس خیلی بهتر است ، ما هیجانات خود را مدیریت کنیم ، اینگونه بخشهای نازیسته خود را دوباره زندگی می کنیم و عنان اختیار را به دست می گیریم.
هیجانات هم آینده ما را تعیین می کنند و هم انتخابهای اساسی ما را شامل می شوند: از خرید کردن گرفته تا ازدواج، وقتی با میلی عمیق روبرو می شویم، رفتاری بروز می دهیم و انتخابی انجام می دهیم که می تواند سرنوشت ما را تعیین کند.
اما با آن چه باید کرد؟ روانشناسی نوین، راهی روشن پیش روی ما می گذارد: شناخت و مدیریت هیجانات. در این دوره آموزشی با احساسات ناشناخته خود آشنا می شوید و راه مدیریت آن را می آموزید.
برخی سرفصل های دوره: شناخت هیجانات اصل – آشنایی با مکانیزم عمل هیجانات – تکنیک های مدیریت هیجانات و احساسات – مواجهه با هیجانات ناخوشایند ، ابراز صحیح هیجانات و احساسات
مدرس :حسین چم حیدری – روانشناس بالینی
زندگی گذراندنی نیست،زندگی ساختنی است...
Perana128@yahoo.com
www.sabacp.ir
|