مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
مرضیه ذبیحی
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
افکار خودکشی بک
جهت ایجاد مطالب مدیریت سایت ـ امیر علیزاده رهور مطالب مرتبط با صفحه اول سایت ـ مدیریتافکار خودکشی بک
ارسال شده در تاریخ: 1 تیر 1396

افکار خودکشی بک

مقیاس افکار خود کشی بک یک ابزار خود سنجی 19 سؤالی می باشد. این پرسشنامه به منظور آشکارسازی و اندازه گیری شدت نگرش ها، رفتارهاو طرح ریزی برای ارتکاب به خودکشی در طی هفته گذشته تهیه شده است.

ابعاد مقیاس

براساس تحلیل عامل با بیماران روانپزشکی آشکار شد که مقیاس افکار خودکشی بک، ترکیبی از سه عامل می باشد، تمایل به مرگ(5سؤال)، آمادگی برای خودکشی(7سؤال)، و تمایل به خودکشی واقعی(4سؤال). 2سؤال مربوط می شوند به بازدارنده هایی برای خودکشی و یا کتمان خودکشی که در هیچ یک از سه عامل فوق محاسبه نشده اند.

مطالعه روی آزمودنی ها

نمونه های مورد مطالعه مقیاس بک شامل نوجوانان و بزرگسالان بودند که بزرگسالان به بیماران بستری و درمانگاهی تقسیم شدند. در نمونه بزرگسالان بستری 50% زن، 81% سفید پوست، 15% آمریکایی تبار، و 14% آسیایی قرار داشتند.دامنه سنی(55-20) و میانگین سنی برای بزرگسالان بستری 37سال و انحراف استاندارد3/13 بود.درنمونه مورد بررسی بزرگسالان درمانگاهی60% زن، 88% سفید پوست و 12% آمریکایی آفریقایی تبار بودند.دامنه سنی(50-19) و میانگین سنی برای بزرگسالان درمانگاهی 34سال و انحراف استاندارد آن 3/9 بود.نمونه مورد بررسی نوجوانان 65% زن، 66% سفید پویت و 20% آمریکایی آفریقایی تبار و 14% آسیایی بودند. میانگین سنی نوجوانان 15 سال و دامنه سنی از 12 تا 17 سال بود.

روایی همزمان و اعتبار مقیاس

مقیاس افکار خودکشی بک با آزمون های استاندارد شده ی بالینی افسردگی و گرایش به خودکشی همبستگی بالایی داشته است.ضرایب همبستگی دامنه اش از90% برای بیماران بستری و 94% برای بیماران درمانگاهی بود. همچنین این مقیاس با سؤال خودکشی افسردگی بک از58% تا 69% همبستگی داشت. به علاوه با مقیاس ناامیدی بک و پرسشنامه افسردگی بک از 64% تا 75% همبستگی داشت.

مقیاس افکار خودکشی بک دارای پایایی بالایی است. با استفاده از روش آلفای کرونباخ ضرائب 87% تا 97% و با استفاده از روش آزمون- بازآمون پایایی آزمون 54% بدست آمده است. انیسی و همکاران(1383) در پژوهش بر روی 100 نفر آزمودنی مذکر با دامنه سنی 19 تا 28 سال که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، اعتبار و روایی مقیاس افکار خودکشی بک را مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج بدست آمده، نشان داد که مقیاس بک با مقیاس افسردگی آزمون گلدبرگ 76% همبستگی داشت، همچنین اعتبار مقیاس با استفاده از روش آلفای کونباخ برابر با95% و از روش دو نیمه 75% بدست آمد.

بنابراین اعتبار درونی، اعتبار آزمون و روایی همزمان در این مقیاس وجود دارد. سؤالات افکار خودکشی با تعاریف از خودکشی انطباق دارد. شواهد حاکی از آن است که مقیاس افکار خودکشی می تواند گزینه معتبری برای اندازه گیری افکار خودکشی در قالب خودسنجی باشد.

 

 

لطفاً عبارات زیر را به طور دقیق مطالعه کنید، سپس هر جمله ای که توصیف کننده ی وضعیت شما در هفته گذشته و امروز می باشد را با کشیدن دایره دور عدد آن، مشخص نمایید.

1)     0- به زندگی خود بسیار علاقه مند هستم.

         1- علاقه من به زندگی کم است.

         2- علاقه ای به زندگی ندارم.

2)       0- دوست دارم زنده باشم.

          1- کمی میل به مردن در من وجود دارد.

         2- دوست دارم بمیرم.

3)        0- اصرار من برای زندگی کردن بیشتر از مردن است.

           1- برای من زندگی کردن و مردن تقریباً یکسان است.

           2- اصرار من برای مردن بیشتر از زندگی کردن است.

4)         0- هنگامی که در شرایط دشوار و خطرناک قرار می گیرم سعی می کنم جان خود را حفظ کنم.

             1- هنگامی که در شرایط دشوار باشم برایم مهم نیست که زنده بمان یا بمیرم.

              2- هنگامی که در شرایط دشوار باشم برای حفظ جانم هیچ کوششی نمی کنم.

 

 

اقدام کننده: شیما خمسه ای
تعداد مشاهده: 1232