مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
مرضیه ذبیحی
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
طرحواره هایی که درکودکی شکل می گیرد:
جهت ایجاد مطالب مدیریت سایت ـ امیر علیزاده رهور مطالب مرتبط با صفحه اول سایت ـ مدیریتطرحواره هایی که درکودکی شکل می گیرد:
ارسال شده در تاریخ: 13 تیر 1402
طرحواره هایی که درکودکی شکل می گیرد:
  • دنیایی که کودک در آن زندگی می کند با دنیای بزرگسالی بسیار متفاوت است. آنچه کودک می بیند و درک می کند بسیار متفاوت با ماست. هر صدای بلندی یک انفجار مهیب، هر فرد غریبه ای یک هیولای بزرگ و خطرناک و هر تنها ماندنی یک طرد و تنها ماندن تا پایان عمر به نظر می آید. دنیای کودک پر است از فجایع و خطرات قریب الوقوعی که باید فکری برای آنها بکند. پس کودک با توجه به این واقعیت سنجی ناقص خود، یک سری عقاید و افکار درباره دنیای اطراف و خودش می سازد و دنیا را بوسیله این افکار، تحلیل و بررسی می کند و در ادامه با توجه به این تحلیل ها، تصمیماتی درباره دنیای اطراف خود می گیرد. به عنوان مثال فرض کنید کودکی در بیمارستان بستری می شود و تحت عمل جراحی قرار می گیرد. این عمل جراحی که برای زنده ماندن کودک بسیار حیاتی است، از نظر کودک یک فاجعه و ظلم بسیار بزرگ است که در آن مادر، وی را تنها گذاشته و رفته است. خشمی که کودک از مادر خود در دل دارد به این تصمیم پیش نویسی ختم می شود که «مادر قابل اعتماد نیست» و بر اساس یک مکانیزم همیشگی در اینگونه موارد، به این تصمیم کلی می رسد که «زن ها قابل اعتماد نیستند». این مفهوم در دنیای بزرگسالی سرنوشت روابط عاطفی وی را تعیین می کند.

 

  • نکته قابل توجه این است که تصمیمات کودکی بر اساس هیجانات و احساسات خام گرفته می شوند و رنگ و بوی عقلانی ندارند و ردپای عقل سلیم و منطق بزرگسالی در آن به چشم نمی خورد و کودک با این اطلاعات غلط درباره نیات و اعمال و پدیده ها، نسبت به تصمیم گیری و تعمیم آنها اقدام می کند. پس در کل باید گفت تصمیمات پیش نویسی بهترین روش برای کودک است تا برای دنیای پرآشوب و پرمخاطره ای که در آن زندگی می کند تدابیری بیاندیشد. بخاطر همین موضوع طرحواره هایی در کودک، ((یعنی ما)) شکل می گیرند که تا آخر عمر گریبانگیر فرد می باشند. 

 

  • آسیب های دوران کودکی راجدی بگیریم درصورتی که ما درکودکی عشق مشروط دریافت کرده باشیم یا امنیت و عشق را تجربه نکرده باشیم، روان ما آسیب می‌بیند؛ و این آسیب می‌تواند در بزرگسالی به بسیاری از جنبه‌های زندگی ما ضربه بزند.
 

۱. نداشتن اعتماد به نفس و عزت نفس

۲. احساس مسئولیت افراطی

۳. برای دیگران زندگی کردن

۴. اجتناب افراطی از بحث

۵. ناتوانی در تحمل انتقاد

۶. احساس ناکافی بودن

۷. خودانتقادی زیاد

۸. ترس از شکست

۹. کمال‌گرایی

 
تاریخ آخرین ویرایش: 13 تیر 1402 - 17:12:33
اقدام کننده: شاهچراغی
تعداد مشاهده: 180